capital-l
lower-h

BOZAR | Hugo Claus. Con Amore

Een multidisciplinaire expo toont Claus in al zijn facetten: schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur.

10 jaar na zijn dood en 50 jaar na mei ’68 wijdt BOZAR een grote, museale tentoonstelling aan Vlaanderens meest bekroonde auteur: Hugo Claus. 

De multidisciplinaire expo toont Claus in al zijn facetten: schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur. Toch wordt het geen traditioneel overzicht van een leven en een oeuvre.

Curator Marc Didden maakt met liefde – con amore - een hoogst persoonlijke tentoonstelling, niet óver Claus, maar vóór Claus. Een eigenzinnig portret, samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde archiefbeelden, foto’s, tekstfragmenten en kunstwerken van o.a. Karel Appel, Roger Raveel en James Ensor, maar ook hedendaagse kunstenaars als Michael Borremans, Thierry De CordierSam Dillemans en Jan Vanriet.

En er is de nauwe band tussen Claus en het Paleis voor Schone kunsten, waar hij eerst tentoonstelde in 1959, deelnam aan het legendarische ‘Poëzie in het Paleis’ in 1966 en een protestavond tegen censuur leidde in mei ‘68.

De tentoonstelling zal vergezeld gaan van een randprogramma bestaande uit theater, film, literatuur & lezingen,… Ook zal er naar aanleiding van de tentoonstelling een publicatie worden uitgegeven, die het unieke karakter van het gehele project zal weergeven.

Con amore, een tentoonstelling voor Hugo Claus

  • Paleis voor Schone Kunsten Brussel - Ravensteinstraat 23 - 1000 Brussel
  • van 28 februari tot 27 mei 2018
  • een expo met randprogrammatie: theater, film, literatuur & lezingen
  • www.bozar.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief