capital-l
lower-h

100 jaar Hubert Lampo

zijn archief, een podcast en een wandeling

In 2020 zou Hubert Lampo honderd jaar zijn geworden. Dat vieren we met een documentaire en podcast op Klara en een Antwerpse wandeling gebaseerd op 'De Komst van Joachim Stiller'. En met een imposante aanvulling van zijn archief in ons depot.

Het Letterenhuis verwelkomt het resterende archief van Hubert Lampo, die in 2020 honderd jaar zou geworden zijn. Het archief is 20 strekkende meter lang en bevat duizenden brieven, scenario’s van verfilmingen, foto’s, en handschriften. Daarnaast staat de schrijver centraal in een documentaire en podcast op Klara en komt er een Antwerpse wandeling gebaseerd op De Komst van Joachim Stiller.

 
Hubert Lampo
documentaire en podcast
Klara pakt uit met een twee uur durend programma waarin zoon Jan Lampo vertelt over zijn vader die via het klankarchief van de VRT ook zelf aan het woord komt. Het Letterenhuis en Klara bieden een podcast aan op basis van deze uitzending.
Verbeterd typoscript van 'De Komst van Joachim Stiller'
Het Letterenhuis ontvangt van de erven Lampo zo’n 20 strekkende meter archief die een imposante aanvulling vormen op de papieren die de schrijver destijds zelf overmaakte.
Hubert Lampo, 1965 – foto Belgisch Instituut voor Voorlichting en Documentatie
Hubert Lampo was een Vlaams schrijver en een belangrijke grondlegger van het magisch realisme in het Nederlandstalige taalgebied. Zijn bekendste boek, 'De komst van Joachim Stiller' werd verfilmd en kende tijdens zijn leven 44 Nederlandstalige drukken en talrijke vertalingen.
Hubert Lampo
literaire wandeling
Een nieuwe literaire wandeling rond 'De komst van Joachim Stiller', de bekende roman van Hubert Lampo.
Ook interessant
Hubert Lampo en Charlotte Van den Broeck
In een magisch realistische wereld kan alles, meent Charlotte Van den Broeck - en ging prompt op pad met Hubert Lampo door een bevreemdend Antwerpen.
door Jan Lampo
Lees uit Zuurvrij 35 hier alvast de avonturen van Emmanuel de Bom in de Antwerpse bajes in september 1914, geschreven door Jan Lampo.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief