capital-l
lower-h

Bieke Depoorter te gast

150 jaar Streuvels: EXPO Lijsternest

Magnumfotograaf Bieke Depoorter brengt hulde aan Stijn Streuvels, als fotograaf. Een installatie op maat van het Lijsternest, met beeld en tekst in het huis van Streuvels.
woensdag 16 juni 2021 tot donderdag 30 september 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Op uitnodiging van het Letterenhuis resideert Magnumfotograaf Bieke Depoorter in februari 2021 twee weken in het Lijsternest, de eigen woning van Stijn Streuvels. Geïnspireerd door Streuvels’ woning, zijn teksten en zijn foto’s zal ze nieuw werk creëren met linken naar de schrijver. Het artistieke resultaat van deze dialoog is in de zomer te zien in het Lijsternest.

Dubbeltalent Streuvels

Op 3 oktober 2021 is het 150 jaar geleden dat schrijver Stijn Streuvels geboren werd. Voor het Letterenhuis is dit de aanleiding om het dubbeltalent Streuvels in de spotlights te zetten. Met een dubbelexpo toont het Letterenhuis dat Streuvels niet alleen een getalenteerd, gewaardeerd en gevierd schrijver was, maar ook een begenadigd fotograaf. Creatie, het Streuvelsarchief en het werk van de schrijver lopen als rode draden door het programma. De activiteiten spelen zich af op twee plaatsen: in het Lijsternest in Ingooigem (West-Vlaanderen), de authentiek bewaarde woning van de schrijver, en in het Letterenhuis in Antwerpen, waar zijn omvangrijke archief wordt bewaard.

Praktisch

Expo 'Bieke Depoorter te gast'

  • Lijsternest, Ingooigem
  • van 16 juni t/m 30 september 2021

Expo 'Inzichten'

  • Letterenhuis
  • van 2 oktober t/m 31 december 2021

Meld je aan voor onze nieuwsbrief