capital-l
lower-h

Boeken op Woensdag | najaar 2019

Uw maandelijkse afspraak met een schrijver in het Letterenhuis.
woensdag 06 november 2019 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers

Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

Ruth Lasters met 'Vin'

4 september

Ruth Lasters (1979) is naast bekroond auteur van proza en poëzie ook leerkracht in het middelbaar onderwijs. Op geregelde tijdstippen berichtte Lasters ons reeds in haar rake opiniestukken over de complexiteit en schoonheid van haar job. En nu ligt er een gloednieuwe roman over een beginnende leerkracht die naar evenwicht en waardering zoekt op de werkvloer. Tegelijk is ‘Vin’ ook een liefdesverhaal geworden.

Roderik Six met 'Volt'

2 oktober

Peter Verhelst zei het al: "Roderik Six is een mindfucker die de lezer verwent met zijn grote liefde, de taal." Dat bewees hij met zijn eerste twee romans, Vloed en Val en nu is daar Volt. Six schreef een grimmige parabel over de laatste stuiptrekkingen van de mensheid. Na een wereldbrand verschanst de financiële elite zich op een tropisch eiland dat wordt gecontroleerd door een schimmig bedrijf.

Ish Ait Hamou met 'Het moois dat we delen'

6 november

Ooit stond Ish Ait Hamou (°1987) bij het grote publiek bekend als choreograaf en jurylid uit het dansprogramma So You Think You Can Dance. Vandaag is hij een gewaardeerd auteur van succesvolle boeken als Hard hart en Cécile. Mensen raken en door mensen geraakt worden is wat Ish drijft. Hij stelt in het Letterenhuis zijn nieuwe roman Het moois dat we delen voor.

Praktisch

  • elke eerste woensdag van de maand in september, oktober en november
  • telkens van 12.30 tot 13.30 uur
  • gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers
  • De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij je de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief