capital-l
lower-h

Boeken op Woensdag | voorjaar 2020

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.
woensdag 06 mei 2020 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers

BELANGRIJK: Wegens maatregelen coronavirus is het Letterenhuis gesloten tot 3 april

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het Letterenhuis dicht tot en met 3 april 2020. Ook alle evenementen in het Letterenhuis worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht. We informeren binnenkort over de geplande evenementen.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

+++

Herman Koch met 'Finse dagen'

AFGELAST

Herman Koch (1953) schreef de wereldberoemde roman Het diner (2009). In Finse dagen keert hij terug naar zijn jeugd. Koch is een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.  Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Erwin Mortier met 'De onbevlekte'

wo 4 maart

In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis in een laatste poging het verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn aan het oostfront gestorven grootoom. Mortiers vervolg op zijn veelgeprezen en prijswinnende debuutroman Marcel is andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen. Hiermee bevestigt Erwin Mortier (1965) eens te meer tot de absolute topklasse van de Nederlandstalige literatuur te behoren.

Ingrid Vander Veken met 'Wat overblijft'

wo 1 april - AFGELAST

Wat betekent het, een huis leeg te maken waarin je je halve leven hebt gewoond? Wat laat je achter en wat neem je mee? Wat waardeloos is, wordt kostbaar, en omgekeerd. Wat als het afscheid van je huis samenvalt met dat van dierbaren? Over dat onverwacht afscheid schreef Ingrid Vander Veken (1948) een hoogstpersoonlijk en aangrijpend boek. InWat overblijft bewaart zij het verleden als schatkamer voor de toekomst. Het is haar koesterende verweer tegen verwoestende eindigheid. Haar ode aan het belang van zelfs het allerkleinste.

Aleksandr Skorobogatov met 'De wasbeer'

wo 6 mei

De Russisch-Belgische schrijver Aleksandr Skorobogatov (1963) werkt sinds de jaren negentig in Antwerpen. Zijn spraakmakende debuutroman Sergeant Bertrand (1991) is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker en bereikte wereldwijd een miljoenenpubliek. Daarna verschenen de romansPortret en Cocaïne. Zijn nieuwe roman beschrijft de lotgevallen van een sympathiekeke, naïeve wasbeer die door het leven wordt geplaagd en klap na klap krijgt. We volgen hem op een wonderlijke zoektocht naar zijn verdwenen geliefde.

Praktisch

  • telkens van 12.30 tot 13.30 uur
  • gratis toegang
  • gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers
  • De Groene Waterman verzorgt een kleine boekenstand waar je de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief