capital-l
lower-h

Donderdagen van de Poëzie | najaar 2019

Lezing

Uw maandelijkse afspraak met een dichter in het Letterenhuis
donderdag 14 november 2019 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers

Antwerpen Boekenstad strakteert u twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en croissants wordt uw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

Piet Piryns polst naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.

Stefaan van den Bremt

19 september

Stefaan van den Bremt (1941) is bedrijvig als dichter, essayist en vertaler uit het Frans, Spaans en Duits. Van den Bremt is een sociaal geëngageerd dichter. Zijn vertaalwerk omvat ruim veertig titels. Uit het Frans, Spaans en Duits vertaalde hij auteurs als Maurice Maeterlinck, Octavio Paz en Bertolt Brecht. Met het oog op de honderste verjaardag van Emile Verhaerens overlijden, vertaalde hij een tiental bundels van deze grote Franstalig Vlaamse dichter.

Peter Ghyssaert

17 oktober

Peter Ghyssaert (1966) is dichter en musicus. Als dichter debuteerde hij in 1991 met de bundel ‘Honingtuin’ en publiceerde sindsdien nog acht dichtbundels. Zijn werk werd meermaals bekroond. Eind vorig jaar verscheen zijn nieuwste bundel, ‘Laiwarikon’, een bundel waarin woorden volledig zichzelf mogen zijn, en waarin wordt onderzocht wat poëzie vermag.

Inge Braeckman

14 november

De Gentse dichteres Inge Braeckman werkt in de schaduw zorgvuldig aan een rijk gecomponeerd en eigenzinnige poëzie. Haar publicaties zien vaak het licht in privéuitgaven. Gelukkig is er het Gentse Poëziecentrum dat de dichteres met enkele fraai uitgegeven bundels op de kaart heeft gezet, waaronder ‘Beeltenissen’, ‘Incantaties 1 en 2’ en ‘Venus’ Vonken’. Braeckman publiceert ook regelmatig over beeldende kunst.

Praktisch

  • Telkens op donderdag in het Letterenhuis van 12.30 tot 13.30 uur
  • Gratis toegang
  • Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers
  • Boekhandel De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand en biedt de boeken van de literaire gast te koop aan.

Bibliotheek Permeke

Bibliotheek Permeke ontvangt elke maand een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde. Johan de Boose gaat met hen een gesprek aan.

  • 26 september: akim a.j. willems met op de rand van het zwijgen
  • 24 oktober: Ivo Van Strijtem met Een kamer met een tafel en schrijfgerei
  • 21 november: Philip Hoorne met Het dikke meisje en de ziener

Meld je aan voor onze nieuwsbrief