capital-l
lower-h

Duivelskruid van Marita De Sterck | boekpresentatie

'Duivelskruid', de nieuwe roman van Marita De Sterck, wordt feestelijk voorgesteld in het Letterenhuis.

Het Letterenhuis, uitgeverij Querido en L&M Books nodigen je graag uit op de feestelijke presentatie van Duivelskruid, de nieuwe roman van Marita De Sterck.

Nele Hendrickx, directeur van het Letterenhuis, verwelkomt
Jelle van Riet interviewt Marita De Sterck over haar nieuwe roman
Blogster Valeria Vaes zorgt voor de laudatio

Over Duivelskruid

Tanne groeit op op een boerderij bij de hei in de eerste helft van de vorige eeuw. Als kind is ze gefascineerd door de schrikwekkende verhalen over hel en duivel. Ze begint al vroeg te experimenteren met toverplanten en wordt een volleerde kruidenvrouw. Ze weet welke kruiden liefde opwekken, genezen, giftig zijn. Maar ze overschrijdt de grenzen en kwetst wie haar het dierbaarst zijn.
Jaren later wil haar kleindochter Yara, die schaapherder is, achterhalen wat er vroeger is gebeurd. De tijd dringt, want de stokoude Tanne vecht met de duivel. Wat is er waar van wat ze allemaal ziet en vertelt? Is de waarheid zonder wanen wel verteerbaar? En wat als Tannes duivel samen met haar groene ogen door de generaties reist?

Het Letterenhuis en 'Duivelskruid'

Bij het schrijven van Duivelskruid praatte Marita de Sterck met plantenkenners, schaapherders en deskundigen inzake volksgeloof. Ze maakte ook gebruik van het in het Letterenhuis bewaarde archief van Alfons de Cock, meer bepaald van een aantal schriftjes over de duivel in sagen en volksverhalen.

Praktisch

  • woensdag 5 september 2018 om 20 uur in het Letterenhuis
  • toegang is gratis, maar meld je komst bij inge@lmbooks.be

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief