capital-l
lower-h

Erfgoeddag: vakmanschap

Hoe maakt u het?

Breng een bezoek aan het archiefdepot én zie in een mini-expo hoe Paul van Ostaijen een toneeltekst maakt.

Erfgoeddag 2019: vakmanschap

Een hele dag lang kan je overal in Vlaanderen en Brussel terecht voor een verrassend veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren en -vrouwen zijn onder andere musea, ambachtslieden, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere deelnemers.
In het Letterenhuis kun je een bezoek brengen aan het archiefdepot én in een mini-expo zien hoe Paul van Ostaijen een toneeltekst maakt.

Hoe je een boek schrijft: rondleiding in het depot

Het Letterenhuis bewaart het literaire archief van Vlaanderen. 3,5 km papier en vele gigabytes bestanden van schrijvers, uitgeverijen, literaire tijdschriften enz. Tijdens een rondleiding in de archiefdepots krijg je beroemde manuscripten in verschillende stadia te zien (en kladjes, en brieven) en ontdek je hoe literatuur wordt gemaakt. En we vertellen hoe we dat literaire erfgoed levend houden.

10, 11, 13, 14 uur – max. 20 per groep

Paul van Ostaijen schrijft voor toneel: mini-expo

Onverwacht dook er vorig jaar een onbekend toneelfragment van Paul van Ostaijen op. Een grotesk verhaal over een bankier en zijn vrouw, een dichter, een alibi en een stationschef. Het stuk heeft geen titel, geen begin en geen einde en is bovendien ongedateerd. Intrigerend is het daardoor des te meer. Bekijk dit mysterieuze document in het Letterenhuis en volg hoe de jonge auteur werkte.

Praktisch:

zondag 28 april van 10 tot 17 uur
inschrijven voor de rondleidingen in het depot kan via letterenhuis@antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief