capital-l
lower-h

Inzichten

150 jaar Streuvels: Expo Letterenhuis

In de tentoonstelling “Inzichten” verkennen Arne De Winde en Lieven Van Speybroeck de fotografische productie van Stijn Streuvels.
zaterdag 02 oktober 2021 tot vrijdag 31 december 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Uit het omvangrijke foto-archief – goed voor een 7.000tal beelden – selecteren ze een eigenzinnige dwarsdoorsnede: familiefoto’s, snapshots van het landschap rond het Lijsternest, zijn Palestinareis en impressies het landelijke leven en portretten van streekbewoners. Ze confronteren de beelden met citaten uit Streuvels’ literaire werk en documenten uit het archief, om zo een frisse kijk te geven van beide werkvelden van de schrijver.

Dubbeltalent Streuvels

Op 3 oktober 2021 is het 150 jaar geleden dat schrijver Stijn Streuvels geboren werd. Voor het Letterenhuis is dit de aanleiding om het dubbeltalent Streuvels in de spotlights te zetten. Met een dubbelexpo toont het Letterenhuis dat Streuvels niet alleen een getalenteerd, gewaardeerd en gevierd schrijver was, maar ook een begenadigd fotograaf. Creatie, het Streuvelsarchief en het werk van de schrijver lopen als rode draden door het programma. De activiteiten spelen zich af op twee plaatsen: in het Lijsternest in Ingooigem (West-Vlaanderen), de authentiek bewaarde woning van de schrijver, en in het Letterenhuis in Antwerpen, waar zijn omvangrijke archief wordt bewaard.

Praktisch

Expo 'Inzichten'

  • Letterenhuis
  • van 2 oktober t/m 31 december 2021

Expo 'Bieke Depoorter te gast'

  • Lijsternest, Ingooigem
  • van 16 juni t/m 30 september 2021

Meld je aan voor onze nieuwsbrief