capital-l
lower-h

Mensenrechten op de schop?

Duel op zondag

Filosoof Othman El Hammouchi en criminoloog en directeur van het Hannah Arendt Instituut Christophe Busch maken je wakker met een snedig debat over mensenrechten.

Dit Duel op Zondag is helaas helemaal uitverkocht. Maar je kan er wel virtueel bij zijn. Het debat tussen Othman El Hammouchi en Christophe Busch wordt live gestreamd op onze website zodat je thuis kan meeluisteren.

Op 10 december 1948 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Meer dan zeventig jaar later heeft filosoof Othman El Hammouchi geen hoge pet op van deze verklaring. Ze ademt voor hem de geest van het Westerse individualisme. Volgens criminoloog en directeur van het Hannah Arendt Instituut Christophe Busch is de verklaring wel een universeel moreel kompas dat inzet op gelijkheid en verdraagzaamheid tussen individuen en volkeren. Gaan de mensenrechten op de schop? Bert Bultinck, hoofdredacteur van Knack, leidt het debat in goede banen.

affiche 'Mensenrechten op de schop'

Praktisch

Het duel is volzet. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

  • zondag 4 oktober om 11 uur in het Letterenhuis
  • De toegang is gratis voor leden van het Dotatiefonds. Niet-leden betalen €10
  • Voor €40 wordt u lid van het Dotatiefonds Boek en Letteren.
  • Aanmelden via mail: dotatiefonds@antwerpen.be of telefonisch op het nummer +32 3 338 87 30, met vermelding van de namen en (mobiele) telefoonnummers van de deelnemers
  • In deze coronatijden limiteren we het aantal zitplaatsen, er zijn 58 plaatsen beschikbaar. Vol is vol.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief