capital-l
lower-h

Mini-expo Nic van Bruggen

grafisch en poëtisch werk

Een mini-expo met het grafische en poëtische werk van dichter-kunstenaar Nic van Bruggen (1938-1991).

Hommage Nic van Bruggen

Begin april verschijnt in de reeks 'Experimentele literatuur in Vlaanderen' de teksteditie met de gebundelde poëzie van Nic van Bruggen (1938-1991), verzorgd door Yves T’Sjoen en Els van Damme. Deze editie is een goede aanleiding voor een hommage aan Van Bruggen in het Letterenhuis, met een kleine expo in de hal en een symposium.

Mini-expo

In een viertal vitrines en met enkele grafische werken kunt u in de hal van het Letterenhuis niet enkel met het dichtwerk van Nic van Bruggen kennismaken, maar vooral ook met zijn beeldend werk: schrift-schilderijen, écrits-peintures, pen-tings zoals hij het zelf omschreef.

Schrift-schilderijen

Nic van Bruggen maakte zijn grafisch werk onder de naam Nikolaas. Hij omschreef het als volgt: ‘Dit is kalligrafie noch schriftuur. Omdat de woorden nauwelijks nog woorden zijn… ze zijn materie. Behouden nog wel hun betekenis, maar niet meer hun funktie. Ze zijn beeld én kleur, sfeer én inhoud.’

De selectie uit archiefstukken en schrift-schilderijen werd gemaakt door Linda Vinck en Herbert Binneweg.

 

De hommage aan Nic van Bruggen is een organisatie van Universiteit Gent (POWEZIE - Centrum voor Poëziestudie | TLIV - Teksteditie literatuur in Vlaanderen), Poëziecentrum, Antwerpen Boekenstad en Letterenhuis.

Praktisch: gratis toegang - van maandag tot zaterdag, van 10 tot 16.30 uur

Meld je aan voor onze nieuwsbrief