capital-l
lower-h

Museumnacht | reisauteurs vertellen

Evenement

Zet je tijdens Museumnacht samen met Maarten Inghels en schrijverscollectief ZINK aan tafel bij Rachida Lamrabet, Gaea Schoeters, Lieve Joris, Koen Peeters en Vincent Van Meenen. Johannes Genard van School is Cool zorgt voor muziek tussen de gesprekken.
zaterdag 03 augustus 2019 tot zondag 04 augustus 2019 van 20:00 tot 00:15
Individuele bezoekers

Programma

20.00 - 20.30 uur: Rachida Lamrabet over Marokko

Schrijfster Rachida Lamrabet vertelt over Europa en Marokko. "Het is belangrijk om de verhalen te vertellen die mensen niet kennen. Ze kunnen de basis vormen voor een gedeelde toekomst."

20.45 - 21.15 uur: Meisjes, Moslims & Motoren

Gaea Schoeters aan zee

Journalist, scenarist en schrijfster Gaea Schoeters reisde met vriendin Trui Hanoulle naar Iran op de motor. Ze volgden het spoor van twee Zwitserse schrijfsters die in 1939 naar Afghanistan reden. Op Museumnacht komt Schoeters jou daarover vertellen.

21.30 - 22.00 uur: Lieve Joris over haar reizen

Lieve Joris aan zee

Schrijfster Lieve Joris heeft het over haar reizen én het reisverhaal. Over Afrika, Midden-Oosten en in het bijzonder Damascus, over Elsschot in Parijs en Jef Geeraerts in Congo. Een warm en boeiend gesprek!

22.15-22.45 uur: De zoektocht van Koen Peeters

Koen Peeters (rode broek) met 5 broers in Spanje

Koen Peeters is schrijver en antropoloog. Hij liet in zijn roman 'Grote Europese roman' zijn hoofdpersonage 36 Europese hoofdsteden bezoeken, schreef en deed research naar Rwanda, en reisde Paul van Ostaijen achterna. Hij is verwoed verzamelaar en altijd op zoek - een welkome gast in het Letterenhuis.

23.00-23.30 uur: Maarten Inghels kwam terug met poëzie

Maarten Inghels aan zee

Gepakt met rugzak voerde dichter Inghels de Ijzer af op een vlot, volgde de Schelde te voet naar zijn bron en ging aan boord van een vrachtschip naar Sint-Petersburg. Hij kwam telkens terug met gedichten en verhalen. Op Museumnacht performt hij de mooiste selectie.

23.45-00.15 uur: Vincent van Meenen over Athene

Vincent Van Meenen in het zwembad

Vincent van Meenen regisseerde twee jaar lang theatervoorstellingen met vluchtelingen in Athene - vorig jaar maakte hij samen met Julien Neirynck de performance 'Athens a Belgian Diorama'. Meer over deze bijzondere stad met deze bijzondere maker op Museumnacht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief