capital-l
lower-h

Stijn Streuvels inspireert

activiteit bij de expo Oogen die kijken

Jonge schrijvers en illustratoren lieten zich door het oeuvre van Streuvels inspireren. Hoe dat in zijn werk ging komen de makers en de ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven - zelf vertellen.
zaterdag 11 december 2021 - 20:00
Individuele bezoekers

De zinspreuk ‘Nulla Dies sine Linea’ heb ik al vroeg en van in mijn eerste jonge tijd in praktijk gebracht – lang voor er bij mij aan boeken schrijven gedacht werd; ik deed het in vorm van aantekeningen op een zakagenda, waar elke dag opgeschreven werd: de stand van het weer, de groei der gewassen, de bewerking op het veld, de gelezen boeken, de ontvangen of geschreven brieven, gebeurtenissen buiten- of binnenshuis, bezoeken, uitgangen, en ook wel: gemoedsstemmingen en gewaarwordingen van intieme aard.

Stijn Streuvels, Ingooigem, 2021

 

Nulla dies sine linea – geen dag zonder een regel te schrijven – was de lijfspreuk van Stijn Streuvels. Het Collectief van de Letterzetter van de bibliotheek van Kortrijk en Streuvelshuis Het Lijsternest sloegen de handen in elkaar om jonge schrijvers en illustratoren aan het werk te zetten. Het project kreeg als titel Het uitzicht der dingen. Elke zondag een lijn.

De ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven – begeleiden de makers die zich door het oeuvre van Streuvels laten inspireren. De auteurs zorgen voor een literaire én een persoonlijke, beschouwende tekst. Hun teksten worden vervolgens geïllustreerd door jonge grafici.

We nodigen ambassadeurs Joost Devriesere en Gerda Dendooven uit voor een gesprek én bieden een podium aan enkele van de makers om hun werk te presenteren.

Praktisch

  • zaterdag 11 december 2021 om 20 uur
  • in het auditorium van het Letterenhuis
  • ticket: €10 / €7 / €3
  • bestel je ticket online

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief