capital-l
lower-h

Tracks ontmoetingsmoment

Ideeën opdoen, praktijken leren kennen, ervaringen uitwisselen en plannen smeden met betrekking tot archief- en collectiezorg.

Het vierde TRACKS-ontmoetingsmoment vindt plaats op donderdagnamiddag 22 juni 2017 in het Gentse Muziekcentrum De Bijloke.

Samen met Het Firmament en de partners uit het TRACKS-netwerk nodigt PACKED vzw de kunstensector uit om ideeën op te doen, goede praktijken te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en plannen te smeden met betrekking tot archief- en collectiezorg. We combineren een plenair gedeelte met kleinere tafelsessies, waarbij de dialoog en de uitwisseling tussen de aanwezigen centraal staat.

Meerjarig gesubsidieerde kunstenorganisaties worden sinds dit jaar gevraagd om toe te werken naar de basisarchiefzorg zoals TRACKS die in samenspraak met het Departement CJM heeft uitgewerkt. We bespreken samen waar dat goed en minder goed loopt, waar we van elkaar kunnen leren, welke bekommernissen aandacht verdienen. Wat staat er in de actieplannen rond dit thema en hoe ver staan we, halverwege het jaar, met de realisatie ervan? We denken samen na waarom we als kunstensector aan archiefzorg doen. Enkel omdat het moet? Of willen we er ook zelf iets mee? Hoe kan een goede basiszorg het gemakkelijker maken om informatie over onze ‘core business’, het artistieke werk, beter zichtbaar te maken?

Programma

  • 13.00 uur: onthaal
  • 13.30 uur: start plenair gedeelte
  • 14.30 uur: tafelsessie 1 (basisarchiefzorg)
  • 15.15 uur: pauze
  • 15.30 uur: tafelsessie 2 (keuzemogelijkheid)
  • 16.15 uur: receptie

Praktisch

 

TRACKS is een initiatief van PACKED vzw, gerealiseerd in samenwerking met Het Firmament en met medewerking van Resonant, CVAa, Letterenhuis, AMVB, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, Archiefbank Vlaanderen, Kunstenpunt, FARO en Forum voor Amateurkunsten. www.projecttracks.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief