capital-l
lower-h

Vers van het mes

Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters.
vrijdag 20 november 2020 van 11:00 tot 12:00
Individuele bezoekers

Voor deze veertigste editie selecteerde de jury Renske Marike van Dijk, Babeth Fonchie, Daan Janssens en Manon De Sutter. Zij schreven een 'kleine poëtica', waarin ze zich uitspreken over hun rol in het poëzielandschap, en treden dit najaar op in Vlaanderen en Nederland.

Tijdens een korte voormiddagsessie maak je kennis met de poëzie en poëticale opvattingen van de jonge dichters. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie!

4 jonge dichters

Manon De Sutter

Manon De Sutter verwierf een master in de audiovisuele kunsten aan het KASK in Gent. Naast het schrijven aan een nieuwe film, speelt ze muziek bij de band Neo Pan, bouwt ze aan een hoofdkwartier met haar filmcollectief, en stelt ze poëtische cahiers samen met haar collectief BRAAK. Zowel in beeld als met woord laat ze licht vallen op een wereld die verbinding legt tussen wat was en komt, wat zich verschuilt in de geest en achter het land. Ze woont en werkt op Hoogte Honderd in Brussel.

Renske Marike Van Dijk

Renske Marike van Dijk (1995) - schrijft poëzie, muziek en toneelstukken. Studeert dit jaar af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Schrijft op dit moment een plotloos drama over een vissersdorp dat in zee dreigt te storten en doet onderzoek naar de relatie tussen bomen en schrijvers. Maakte vorig jaar in Hollands Maandblad haar literaire debuut.

Babeth Fonchie

Babeth Fonchie is dichter, kunstenaar en jurist. In haar kunst staat kwetsbaarheid, zoektochten en de rauwe versie van het leven centraal. Zij is regelmatig te vinden op het podium met haar poëzie en zoekt in verschillende vormen de verbinding op met haar medemens. Naast het schrijven, ook door middel van de schilderkunst. Op het eerste gezicht spreekt haar uitdrukking boekdelen, maar ze verzoekt mensen ook een blik op de tweede indruk te werpen. Als haar mimiek in rust is, groeit er aan de binnenwanden van haar huid een nieuw gedicht. Sinds het najaar van 2019 is zij huisdichter van online feministisch magazine LilithMag.

Daan Janssens

Daan Janssens (1994) woont en werkt in Antwerpen. Hij is productiemedewerker bij de literaire organisatie VONK & Zonen en daarnaast ook dichter. In januari 2017 werd hij voor twee jaar aangesteld als eerste stadsdichter van zijn geboortestad Hoogstraten. In het kader hiervan werkte hij aan verschillende lokale projecten om de inwoners van de stad meer bekend te maken met poëzie. Vandaag vult hij zijn tijd als schrijver met het onderzoeken van zijn persoonlijke verhouding ten opzichte van de taal en zijn omgeving.

Praktisch

 

Een samenwerking met deBuren | Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat en DE DAGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief