capital-l
lower-h

WORDt 2018

Gastheer Seckou heeft een neus voor talent: met Dahlia Pessemiers-Benemar (storytelling), Manu van Kersbergen (slam), Luie Louis & Mitxelena van Flatgebouw (rap/kleinkunst) , Said & Salah - ex-NoMobs (rap), Maravilha Munto (2de Belgisch Kampioenschap Slam) en Nina Eijlers (winnares Capital Slam) op het podium belooft het een vurige avond te worden.

Line-up

Dahlia Pessemiers-Benamar

Na haar afstuderen aan Studio Herman Teirlinck werkt Dahlia als actrice voor theater, film en tv. Daarnaast ontwikkelt ze ook een heel eigen parcours in storytelling: met vzw Dunia start Dahlia samen met andere makers een langdurig onderzoek naar Maghrebijnse vertellingen en spitst ze zich toe op jeugdtheater en vertellingen.

Als maakster combineert ze vaak verschillende talen, tekst en muziek en dat op haar eigenzinnige manier. Haar nieuwste voorstelling heet Kukunor, een tweetalige voorstelling voor en door horenden en doven.

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen bestijgt met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten vele podia in de Lage Landen. Met ritmische en poëtische elementen vertelt hij verhalen.

In 2008 breekt hij in Nederland door als woordkunstenaar met zijn album De vloek op de overvloed. In 2015 richt Manu samen met compagnon Derek Otte, Uitgeverij Rorschach op, een platform voor controversiële woordkunstenaars.

Flatgebouw
Luie Louis & Mitxelena

Louis Wouters is een jonge Antwerpse rapper en producer. Op zijn 18 richt hij het hiphopcollectief Netwerk op en vier jaar later (in 2014) volgt een succesvol gelijknamig album. Netwerk wordt een gevestigde waarde in de Belgische hiphopscene. In 2017 releast hij zijn eerste solo album Love Life Louis.

De Antwerpse Simon Mitxelena is een rapper met geheime ambities als kleinkunstenaar. Hij creëert verhalen die gevuld zijn met melancholie en die baden in (zelf)reflectie. Door zijn grote interesse in verschillende muzikale genres, ontwikkelt hij een eigen stijl die het midden houdt tussen hiphop, pop, funk en jazz. Sinds kort geeft hij ook raplessen voor de groep ASchoolCalledTribe waar hij zijn verfrissende, positieve blik op 'de dingen' doorgeeft aan andere rappers en slammers.

Said & Salah - ex-NOMOBS

Een Engelstalige rapper, Salaheddine Ibnou Kacemi (Salah) en een Nederlandstalige rapper, Saïd Boumazoughe (Eazy Lo) zetten samen met een Franstalige rapper, R8, Vlaamse rap vanuit het Antwerpse Kiel tot in Nederland op de kaart. Op een luchtige manier steken ze de draak met de clichés die de gemiddelde Vlaming over allochtonen heeft. Deze rappers zijn het levende bewijs dat je positief kan zijn en tegelijkertijd unapologetic (geen spijt betuigen of uiten bij wat je zegt).

Sinds Saïd en Salah getekend hebben bij een groot Nederlands label gaan ze 'ziek hard'. Kifesh? Ewa shabi, khatar!

Maravilha Munto

Maravilha Munto is een opkomende slamdichteres met teksten die hartverscheurend eerlijk zijn. Ze brengt haar gedichten met zoveel ritme en overtuiging dat haar woorden als muziek binnenkomen. Zelf ziet ze zichzelf als 'iemand die woorden in elkaar probeert te knutselen om alles wat mij dwarszit mooi te kunnen verpakken'.

Ze behaalde de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap Slam 2018.

Nina Eijlers

Nina is de winnares van de Vlaamse Scholenslam 'Capital Slam 2017'

Haar biografie rijmt als volgt:
Just a 19 year old girl
who has seen so much of this world
that no place truly feels like home
so she decided to create her own
through words

Praktisch

  • donderdag 6 december 2018 om 20 uur
  • Letterenhuis
  • gratis toegang en gratis soep

Meld je aan voor onze nieuwsbrief