capital-l
lower-h

Activiteiten

In het Letterenhuis vinden geregeld activiteiten plaats: interviews, boekpresentaties, studiedagen, poëzielezingen, kleine of grotere evenementen.

De leeszaal en het museum zijn opnieuw geopend. Alle evenementen in het Letterenhuis zijn nog wel tot nader order afgelast. Bezoekers die een ticket kochten voor een evenement, krijgen persoonlijk bericht. Ontdek in de tussentijd ons virtueel aanbod.

Laatste weken
Expo
Fietsaffiches uit de belle époque
woensdag 03 juni 2020 tot zaterdag 31 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Eind 19de eeuw is de fiets een ware rage. Met de expo Velodroom toont het Letterenhuis 57 fietsaffiches uit eigen collectie, die alleen al door hun formaat en kwaliteit adembenemend zijn.
 
Expo On the Job for Victory - Foto Dries Luyten
Hier vindt u een overzicht van al onze activiteiten: lezingen, rondleidingen, kleine of grotere evenementen en meer.
Online literaire voorstellingen
Banner dead ladies show
Internationaal literatuurhuis Passa Porta, Gaea Schoeters en het Letterenhuis presenteren: The Dead Ladies Show!
donderdag 26 november 2020 van 20:00 tot 22:00
Individuele bezoekers
De Belgische versie voor van een beproefde Berlijnse formule: de Dead Ladies Show, een swingende avond over vrouwen die schitterden tijdens hun leven maar schandelijk werden miskend of vergeten dreigen te worden na hun dood.
Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Literair journalist Dirk Leyman polst een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.
Ook in 2020 trakteert Antwerpen Boekenstad u twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Piet Piryns polst naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.
Lezing
Renske Marike van Dijk, Babeth Fonchie, Daan Janssens en Manon De Sutter
vrijdag 20 november 2020 van 11:00 tot 12:00
Individuele bezoekers
Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters.
Nieuw
Inktstel Hendrik Conscience
de literaire canon in het archief
De komende weken belichten we telkens een titel uit de nieuwe literaire canon waarvan het handschrift of typoscript aanwezig is in de collectie van het Letterenhuis. Bovendien geven we een inkijkje in wat het Letterenhuis nog meer te bieden heeft aan archiefmateriaal van auteurs uit de canon.
Op maat
foto Michel Detobel / Stad Antwerpen
Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Er zijn pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs én voor NT2-opleidingen.
foto Christophe Lambrechts/Letterenhuis
De rondleidingen in het Letterenhuis worden verzorgd door een klein maar enthousiast team museumgidsen.
Ook interessant
10x100
Schrijvers van nu over schrijvers van 1920
Tien hedendaagse auteurs schetsen een beeld van 10 schrijvers. Schrijvers die 100 jaar geleden werden geboren.10 x 100 is een reeks longreads over bekende of (onterecht) vergeten schrijvers uit de Letterenhuiscollectie.
Bezoek de Jozef Peetersflat virtueel
Online altijd open
Online zijn we altijd open. Ontdek onze collecties online, beluister onze podcasts, bezoek virtueel Het Lijsternest en de Atelierflat Jozef Peeters, blader digitaal door ons berichtenblad Zuurvrij.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief