capital-l
lower-h

Activiteiten

In het Letterenhuis vinden geregeld activiteiten plaats: interviews, boekpresentaties, studiedagen, poëzielezingen, kleine of grotere evenementen.

De leeszaal en het museum zijn opnieuw geopend. Alle evenementen in het Letterenhuis zijn nog wel tot nader order afgelast. Bezoekers die een ticket kochten voor een evenement, krijgen persoonlijk bericht. Ontdek in de tussentijd ons virtueel aanbod.

Nu te zien
Expo
Fietsaffiches uit de belle époque
woensdag 03 juni 2020 tot zaterdag 31 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Eind 19de eeuw is de fiets een ware rage. Met de expo Velodroom toont het Letterenhuis 57 fietsaffiches uit eigen collectie, die alleen al door hun formaat en kwaliteit adembenemend zijn.
Lezing
mensenrechten
Duel op zondag
zondag 04 oktober 2020 - 11:00
Individuele bezoekers Uitverkocht
Filosoof Othman El Hammouchi en criminoloog en directeur van het Hannah Arendt Christophe Busch maken je wakker met een snedig debat over mensenrechten.
Renske Marike van Dijk, Babeth Fonchie, Daan Janssens en Manon De Sutter
vrijdag 20 november 2020 van 11:00 tot 12:00
Individuele bezoekers
Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters.
Nieuw
©Jan Verhaeghe, Not Seen And/Or Less Seen Of/By Marcel Duchamp/1965-1994, 1994.
Intellectuele eigendomsrechten in de creatieve sector
Wil jij als kunstenorganisatie of kunstenaar je archiefmateriaal online activeren? Heb je vragen rond de rechtenstatus van je archief? Wil je weten hoe je rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?
affiche
Een brief aan je favoriete auteur of personage uit de Nederlandstalige literatuur
Welke Nederlandstalige schrijver raakt je steeds opnieuw? Of welk personage is je bijgebleven? Wat had je hen altijd al eens willen zeggen of vragen? Grijp nu je kans.
10x100
Schrijvers van nu over schrijvers van 1920
Tien hedendaagse auteurs schetsen een beeld van 10 schrijvers. Schrijvers die 100 jaar geleden werden geboren.10 x 100 is een reeks longreads over bekende of (onterecht) vergeten schrijvers uit de Letterenhuiscollectie.
Bezoek de Jozef Peetersflat virtueel
Online altijd open
Online zijn we altijd open. Ontdek onze collecties online, beluister onze podcasts, bezoek virtueel Het Lijsternest en de Atelierflat Jozef Peeters, blader digitaal door ons berichtenblad Zuurvrij.
thuisbureaus
#Archivists in quarantine - Internationale archievendag
Half maart sloot ook het Letterenhuis de deuren en werkten de medewerkers van thuis uit verder aan hun archieftaken. Ondertussen kan iedereen mondjesmaat terug aan de slag in het Letterenhuis zelf. Telewerken zorgde er de afgelopen maanden wel voor dat nieuwe projecten vorm kregen en dat sommige prioriteiten werden verlegd. Benieuwd wat achter de (computer)schermen allemaal aan activiteit is schuilgegaan en -gaat?
 
 
Expo On the Job for Victory - Foto Dries Luyten
Hier vindt u een overzicht van al onze activiteiten: lezingen, rondleidingen, kleine of grotere evenementen en meer.
foto Michel Detobel / Stad Antwerpen
Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Er zijn pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs én voor NT2-opleidingen.
foto Christophe Lambrechts/Letterenhuis
De rondleidingen in het Letterenhuis worden verzorgd door een klein maar enthousiast team museumgidsen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief