capital-l
lower-h

Beste ...

Een brief aan je favoriete auteur of personage uit de Nederlandstalige literatuur

Welke Nederlandstalige schrijver raakt je steeds opnieuw? Of welk personage is je bijgebleven? Wat had je hen altijd al eens willen zeggen of vragen? We vroegen het jullie en kregen hartverwarmende brieven binnen. Maak kennis met de beste drie.

Naar aanleiding van de week van het Nederlands (van 3 tot en met 10 oktober) vroegen we jullie een brief te schrijven naar je favoriete auteur of personage uit het boek.

Uit de inzendingen selecteerde onze jury drie winnaars. Alledrie krijgen ze een abonnement op Zuuvrij en een exemplaar van het boek P.S.Van Liefdespost tot hatemail. De winnaar is bovendien binnenkort, in betere tijden, welkom voor een exclusieve rondleiding achter de schermen.

Top 3
Portretfoto Ernest Claes
door Denise Vekeman
Ernest Claes schreef zelf heel graag brieven. Hij zou dus maar wat blij zijn geweest met deze brief van Denise Vekeman. 1ste prijs.
portretfoto Paul Lebeau
door Petra Thijs
Schreef Paul Lebeau met 'Xanthippe' een feministische roman avant la lettre? Briefschrijfster Petra Thijs vraagt het zich af. 2de prijs.
Marleen de Crée
door Monique Bol
Marleen de Crée besmette Monique Bol onherroepelijk met de poëziemicrobe. 3de prijs.
Ook interessant
envelop met postzegels nin aan raes
De kunst van het brievenschrijven - Podcast van deBuren & Letterenhuis
Hoe schrijf je een goede brief? Ontdek het in de podcast van Jet Steinz en Anke Verschueren. Jet onderzocht voor haar boek P.S. Van liefdespost tot hatemail duizenden brieven. Samen met Anke dook ze in ons archief, praat ze over haar liefde voor brieven en formuleert ze tips voor toekomstige brievenschrijvers. Het perfecte startpunt voor onze wedstrijd dus.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief