capital-l
lower-h

Bookshop

In de bookshop vind je onder meer ons berichtenblad Zuurvrij, het tijdschrift Zacht Lawijd en de Letterenhuisreeks.
Zuurvrij
Zuurvrij nummer 41
Winternummer 2021-22
Zuurvrij houdt je warm tijdens de koude wintermaanden. Met gastschrijver Jeroen Brouwers, de grote uitverkoop van de Vlaamse literaire erfenis van Emmanuel de Bom, de postume roman van Hendrik Conscience en nog veel meer.
cover Zuurvrij 40
Voorjaarsnummer 2021
Ook de nieuwe Zuurvrij staat in het teken van Paul van Ostaijens Bezette Stad, dit jaar honderd jaar jong. Kenners en liefhebbers nemen de lezer mee op avontuur door de wereld van Van Ostaijen, van het ontstaan van de gedichten in Berlijn tot de kwestie rond het grafmonument van Van Ostaijen op begraafplaats Schoonselhof. Abonneer je daarom nu op Zuurvrij en mis dit nummer niet!
Cover Zuurvrij 39
Winternummer 2020-’21
Ook in deze barre winter biedt Zuurvrij archiefwarmte en literaire vitamine. Met in dit nummer verhalen over Hubert Lampo, Paul van Ostaijen, Georges Eekhoud, Emmanuel de Bom en vele anderen. Gastschrijver: Vitalski! En uiteraard met Cordelia.
Cover Zuurvrij 38
Zomernummer 2020
Een pittig Zuurvrij houdt je cool deze zomer! Met literair-archiefverhalen over Congo, commercie en cholera. Over Willem Elsschot, Hendrik Conscience, Paul Kenis, Cyriel Buysse, Frans Dille en Paul van Ostaijen.
Covers Zuurvrij
Zuurvrij is het kleurrijke halfjaarlijkse berichtenblad van het Letterenhuis - vol met boeiende en toegankelijke verhalen over Vlaamse literatuur en Vlaams literair archief en over de tentoonstellingen en activiteiten van het Letterenhuis.
Wil je vier keer het kleurrijkste blad van (en over) de vlaamse literatuur en het literair-archiefwezen ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Zuurvrij.
Andere publicaties
foto uit het archief van Stijn Streuvels
naar aanleiding van zijn 150ste verjaardag
Een boek boordevol foto's uit Streuvels' uitgebreide fotoverzameling, een heruitgave van het laatste deel van Streuvels' autobiografische trilogie en een boek met teksten en grafisch werk van jonge schrijvers en illustratoren geïnspireerd op Streuvels.
De Boekenwereld Bezette Stad
Het maartnummer 2021 van tijdschrift 'De Boekenwereld' is grotendeels gewijd aan Paul van Ostaijen, zijn bundel 'Bezette Stad' en de expo 'Bezette Stad 100!' in het Letterenhuis.
Willem Frederik Hermans met fans in De Balie Amsterdam
Zacht Lawijd is een driemaandelijks literair-historisch tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse teksten uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.
Covers publicaties
De uitgaven in de serie ‘Letterenhuispublicaties’ - tekst- en brievenedities, studies en andere publicaties - zijn gebaseerd op literatuurwetenschappelijk onderzoek en hebben betrekking op literair archief dat in het Letterenhuis wordt bewaard en op deze manier toegankelijk wordt gemaakt.
Raymond Brulez
Het Letterenhuis presenteert voor alle literatuurliefhebbers: het eerste draagbare literatuurpracticum! Dit ‘Letterenlaboratorium' is een bijzonder fraai en handzaam vormgegeven lees-, kijk- en doepublicatie over een van de beste korte verhalen van Raymond Brulez (1895-1972). Of hoe leuk een studie in teksteditie kan zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief