capital-l
lower-h

Bookshop

In de bookshop vind je onder meer ons berichtenblad Zuurvrij, het tijdschrift Zacht Lawijd en de Letterenhuisreeks.
Zuurvrij
Covers Zuurvrij
Zuurvrij is het kleurrijke halfjaarlijkse berichtenblad van het Letterenhuis - vol met boeiende en toegankelijke verhalen over Vlaamse literatuur en Vlaams literair archief en over de tentoonstellingen en activiteiten van het Letterenhuis.
Wilt u de komende twee jaar vier keer het kleurrijkste blad van (en over) de vlaamse literatuur en het literair-archiefwezen ontvangen? Neem dan nu een abonnement.
Cover Zuurvrij 38
Zomernummer 2020
Een pittig Zuurvrij houdt je cool deze zomer! Met literair-archiefverhalen over Congo, commercie en cholera. Over Willem Elsschot, Hendrik Conscience, Paul Kenis, Cyriel Buysse, Frans Dille en Paul van Ostaijen.
Velodromen cover
Special van ons huismagazine Zuurvrij
Velodromen voert de lezer (en de kijker!) mee naar de jaren van de belle époque, toen zowel de fiets als de beeldreclame een spectaculaire opgang kende.
Andere publicaties
Zacht Lawijd is een driemaandelijks literair-historisch tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse teksten uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.
Covers publicaties
De uitgaven in de serie ‘Letterenhuispublicaties’ - tekst- en brievenedities, studies en andere publicaties - zijn gebaseerd op literatuurwetenschappelijk onderzoek en hebben betrekking op literair archief dat in het Letterenhuis wordt bewaard en op deze manier toegankelijk wordt gemaakt.
Raymond Brulez
Het Letterenhuis presenteert voor alle literatuurliefhebbers: het eerste draagbare literatuurpracticum! Dit ‘Letterenlaboratorium' is een bijzonder fraai en handzaam vormgegeven lees-, kijk- en doepublicatie over een van de beste korte verhalen van Raymond Brulez (1895-1972). Of hoe leuk een studie in teksteditie kan zijn.
In de kijker
Velodromen cover
Special van ons huismagazine Zuurvrij
Velodromen voert de lezer (en de kijker!) mee naar de jaren van de belle époque, toen zowel de fiets als de beeldreclame een spectaculaire opgang kende.
Reproductie Velodroom
Met een fietsaffiche naar huis
In onze museumshop kun je een aantal reproducties kopen. Op groot formaat of postkaartgrootte. Om een beetje velodromen mee naar huis te nemen.
Expo
Fietsaffiches uit de belle époque
Eind 19de eeuw is de fiets een ware rage. Met de expo Velodroom toont het Letterenhuis 57 fietsaffiches uit eigen collectie, die alleen al door hun formaat en kwaliteit adembenemend zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief