capital-l
lower-h

Bookshop

In de bookshop vind je onder meer ons berichtenblad Zuurvrij, het tijdschrift Zacht Lawijd en de Letterenhuisreeks.
Zuurvrij
Covers Zuurvrij
Zuurvrij is het kleurrijke halfjaarlijkse berichtenblad van het Letterenhuis - vol met boeiende en toegankelijke verhalen over Vlaamse literatuur en Vlaams literair archief en over de tentoonstellingen en activiteiten van het Letterenhuis.
Wilt u de komende twee jaar vier keer het kleurrijkste blad van (en over) de vlaamse literatuur en het literair-archiefwezen ontvangen? Neem dan nu een abonnement.
Velodromen cover
Special van ons huismagazine Zuurvrij
Velodromen voert de lezer (en de kijker!) mee naar de jaren van de belle époque, toen zowel de fiets als de beeldreclame een spectaculaire opgang kende.
Cover van Zuurvrij 37
Winternummer 2019-20
Zuurvrij houdt je warm tijdens de koude wintermaanden. Met verhalen over radiospelen op de openbare omroep, over Hendrik Conscience, over schilder Hubert Wolfs en over zo veel meer.
Andere publicaties
Zacht Lawijd is een driemaandelijks literair-historisch tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse teksten uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.
Covers publicaties
De uitgaven in de serie ‘Letterenhuispublicaties’ - tekst- en brievenedities, studies en andere publicaties - zijn gebaseerd op literatuurwetenschappelijk onderzoek en hebben betrekking op literair archief dat in het Letterenhuis wordt bewaard en op deze manier toegankelijk wordt gemaakt.
Raymond Brulez
Het Letterenhuis presenteert voor alle literatuurliefhebbers: het eerste draagbare literatuurpracticum! Dit ‘Letterenlaboratorium' is een bijzonder fraai en handzaam vormgegeven lees-, kijk- en doepublicatie over een van de beste korte verhalen van Raymond Brulez (1895-1972). Of hoe leuk een studie in teksteditie kan zijn.
Bestellen
Bookshop Letterenhuis
De publicaties van het Letterenhuis zijn te koop in de bookshop en ook per e-mail te bestellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief