capital-l
lower-h

Oogen die kijken - de avonden

Drie avonden over Streuvels en fotografie, over schrijvers en hun memoires en over het oeuvre van Streuvels als inspiratie voor makers vandaag.
 
uit het fotoarchief van Stijn Streuvels
AFGELOPEN | Stijn Streuvels staat bekend als meester-observator. Dat tekent zich af in zijn boeken, maar ook in de duizenden foto’s die hij maakte. Streuvels was namelijk ook een enthousiast fotograaf. Hij bracht ruim 60 jaar lang zichzelf, zijn familie, zijn vrienden en zijn leefwereld in beeld. Met fotograaf Stephan Vanfleteren en curator Arne De Winde.
uit het fotoarchief van Stijn Streuvels
AFGELOPEN | Een gesprek over Streuvels, over dagboeken en waarom auteurs die bijhouden, over herinneringen en het schrijven van memoires. Met Leentje Vandemeulebroecke, de kleindochter van Stijn Streuvels.
Stijn Streuvels
GEANNULEERD | Jonge schrijvers en illustratoren lieten zich door het oeuvre van Streuvels inspireren. Hoe dat in zijn werk ging komen de makers en de ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven - zelf vertellen.
Meer Streuvels
Expo 'Oogen die kijken', vanaf 2 oktober in het Letterenhuis
Expo
NET GEMIST: De tentoonstelling 'Oogen die kijken' verkent het opzienbarende fotoarchief van Stijn Streuvels.
foto uit het archief van Stijn Streuvels
naar aanleiding van zijn 150ste verjaardag
Een boek boordevol foto's uit Streuvels' uitgebreide fotoverzameling, een heruitgave van het laatste deel van Streuvels' autobiografische trilogie en een boek met teksten en grafisch werk van jonge schrijvers en illustratoren geïnspireerd op Streuvels.
DS Bijlage Oogen die kijken
24.09.2021
Met zijn peilende blik documenteerde Stijn Streuvels niet alleen zijn creatieve geest en zijn literaire oeuvre, maar ook de tijd waarin hij leefde. Je ontdekt het in de verhalen van de curatoren van de expo 'Oogen die kijken', van Streuvels' kleindochter en van schrijver Koen Peeters die een tijdje in Streuvels' schrijvershuis verbleef.
foto uit het archief van Stijn Streuvels
De 150ste verjaardag van Stijn Streuvels zal niet onopgemerkt voorbijgaan in het Letterenhuis. Naast de expo Oogen die kijken, is er nog veel meer.
Streuvels voor scholen
Ogen Stijn Streuvels
Schrijven is ook goed kunnen kijken. Schrijvers halen vaak inspiratie uit hun omgeving: wat ze rond hen zien, horen, meemaken. Observeren is een kunst die Stijn Streuvels heel zeker onder de knie had. Aan de hand van de volgende opdrachten ga je je eigen observatie- en beschrijvings-vaardigheden oefenen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief