capital-l
lower-h

Over het Letterenhuis

Het Letterenhuis draagt zorg voor het literaire erfgoed van Vlaanderen. Lees hier alles over archiefzorg en over het Letterenhuis, de missie, organisatie, medewerkers en geschiedenis.
 
Binnenplaats Letterenhuis - foto Luc Roymans
Het Letterenhuis is het letterkundige archief van Vlaanderen met als missie de zorg voor het Vlaamse literaire erfgoed. In de leeszaal kun je de rijke collectie raadplegen voor onderzoek. Het museum vertelt met prachtige archiefstukken het verhaal van 200 jaar literatuur in Vlaanderen.
Zorg voor archief
Hoe moet je met je archief omgaan? Hoe kun je het het beste bewaren, kun je e-mails beter uitprinten? Een brochure en een toolbox helpen iedereen op weg.
Het Letterenhuis telt een twintigtal medewerkers, in de afdelingen administratie, archief en presentaties en publiek.
Geïllustreerd handschrift van H.C. Pernath
Wilt u graag het Letterenhuis steunen en er zo voor zorgen dat we onze werking kunnen blijven verderzetten? U kan op verschillende manierenuw steentje bijdragen: als sponsor, als schenker, als vrijwilliger of als vriend. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.
Museum van de Vlaamse Letterkunde
Van Conscience-museum tot archief voor het Vlaamse literaire erfgoed
In 1933 werd het Museum van de Vlaamsche Letterkunde opgericht. Ondertussen is het Letterenhuis het literaire archief van Vlaanderen geworden. Het stimuleert de zorg voor het literaire erfgoed en verzamelt, bewaart en ontsluit het archivalisch en documentair erfgoed over literatuur in Vlaanderen.
Binnenplaats Letterenhuis - foto Luc Roymans
Van riant herenhuis tot strakke lijnen
Het Letterenhuis was oorspronkelijk gehuisvest in Huis De Beukelaer aan de Minderbroedersrui. In 1959 wordt een nieuw en modern gebouw in de Minderbroedersstraat in gebruik genomen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief