capital-l
lower-h

Randprogramma Bezette Stad 100!

Naast de twee expo's vieren we Van Ostaijen ook met een wandeling en voorstellingen boordevol muziek, film en - natuurlijk - poëzie.
 
Familie Van Ostaijen
Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijen, tussen zijn geboortehuis in de Lange Leemstraat en het Letterenhuis.
Holle Haven
Een ongezien blitse versie van de klassieker van Paul van Ostaijen, geadapteerd naar corona-context, voor spreekstem, mezzo & vierhandige prepared piano.
Stukken van Schrijvers 1
Tom van Bauwel en Ben Sluijs, een acteur en een muzikant, slaan de handen in elkaar om een literair-muzikale performance te maken met fragmenten uit 'Bezette Stad' van Paul van Ostaijen.
affiche Fantomas
Avondvoorstelling over de films die Paul van Ostaijen fascineerden en waar hij in Bezette Stad naar verwijst.
Onze Van Ostaijen expo's
Bezette Stad 100! campagnebeeld
Expo
Ga terug in de tijd en dompel je onder in de wereld waarin Van Ostaijen en zijn vrienden leefden en werkten. Van Antwerpen als bezette stad tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Berlijn waar de iconische bundel 'Bezette Stad' werd geschreven.
Bezette Stad x 5
Expo
Reizende installatie
Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel 'Bezette Stad' onder handen. Het vertrekpunt is onze collectie met onder andere drukproeven en brieven van Paul van Ostaijen. Het eindpunt: een reizende multimediale installatie.
 

Van Ostaijen leeft label

 

Antwerpen ademt dit jaar Paul van Ostaijen.
Vind het uitgebreide programma op www.vanostaijenleeft.be.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief