capital-l
lower-h

Stukken van Schrijvers

de literaire talkshow van het Letterenhuis

Het Letterenhuis presenteert een gloednieuwe literaire talkshow. Pittig en uiteraard zuurvrij. Met Cathérine Vandoorne als gastvrouw.

Het Letterenhuis bezit een gigantische berg verhalen van iedereen die iets met literatuur te maken heeft. Schrijvers als Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Jef Geeraerts, maar ook minder bekende auteurs, uitgevers en illustratoren.

Die verhalen zitten veilig opgeborgen in het depot. Met Stukken van Schrijvers - de literaire talkshow van het Letterenhuis - komen ze naar buiten.

Gastvrouw Cathérine Vandoorne gaat vier avonden in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn. Afgewisseld met enkele muzikale interventies en een drankje achteraf: een perfect avondje uit!

Cathérine Vandoorne

Lezen is iets dat Cathérine heel graag doet. Voor Stukken van Schrijvers is ze de ideale presentator: betrokken en geïnteresseerd, met een warme en aanstekelijke belangstelling voor schrijvers en literatuur.

Cathérine Vandoorne studeerde Woord aan het Conservatorium in Antwerpen. In 1991 ging ze aan de slag bij de VRT, waar ze voor Radio 2 en TV1/Eén aan verschillende programma's meewerkte als researcher en presentator. Sinds 2007 is ze een van de vaste stemmen van De Madammen op Radio 2.

Praktisch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief