capital-l
lower-h

Stukken van Schrijvers

De nieuwe literaire talkshow van het Letterenhuis is begonnen. Herbeluister, herbekijk en ontdek wat nog komen gaat.

Het Letterenhuis bezit een gigantische berg verhalen van iedereen die iets met literatuur te maken heeft. Schrijvers als Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Jef Geeraerts, maar ook minder bekende auteurs, uitgevers en illustratoren.

Die verhalen zitten veilig opgeborgen in het depot. Met Stukken van Schrijvers - de literaire talkshow van het Letterenhuis - komen ze naar buiten.

Gastvrouw Cathérine Vandoorne (één van de Madammen op Radio 2) gaat vier avonden in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn. Afgewisseld met enkele muzikale interventies en een drankje achteraf: een perfect avondje uit!

Beluister hier de Stukken van Schrijvers van maart, april en mei

Sfeerfilmpje

Sfeerbeelden
Stukken van Schrijvers 1
Tom Naegels over zijn eigen archief (en dat van anderen). Herman Brusselmans over Jan Emiel Daele. Tom van Bauwel leest Jeroen Brouwers. Els Snick over Joseph Roth. JackoBond zingt.
Programma
Yves Petry over Hugo Claus, schrijvers en de literaire wereld. Dahlia Pessemiers-Benamar over Paul van Ostaijen. Ellen van Pelt over de biografie van schrijver Roger van de Velde. Ludwig Lemaire over onze affichecollectie. Esmé Bos, Bart Voet en Ben Faes laten muzikaal van zich horen.
donderdag 27 juni 2019 van 20:00 tot 21:30
Individuele bezoekers
Annelies Beck over haar liefde voor archiefonderzoek. Bernard Dewulf over de schilderijencollectie van het Letterenhuis. Ingrid Weverbergh over Jotie T'Hooft. Sigrid Bousset over het Huis van Herman Teirlinck. Esmé Bos, Bart Voet en Ben Faes laten muzikaal van zich horen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief