capital-l
lower-h

Zuurvrij 28

Introductie tekst
Letterenhuisblad Zuurvrij 28 is gearriveerd! Weer 108 fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde pagina's over het moois dat 'literair archief' heet! Met onder anderen Maud Vanhauwaert, Cordelia, Dirk de Geest & studenten, Elisabeth Capon, Jo Govaert, Eva Jacobs en Stijn Vanclooster. (En Hugo Claus, Mireillle Cottenjé, Anthony Horowitz en Marnix Gijsen.)

Zuurvrij

Zuurvrij is het kleurrijke berichtenblad van het Letterenhuis, het literaire archief van Vlaanderen. Twee keer per jaar trakteert het de lezer op de verhalen achter al die handschriften en brieven van schrijvers, uitgeverijen en tijdschriften die het Letterenhuis bewaart en toegankelijk maakt.

Affiches alom

Zuurvrij bericht over de ongeëvenaarde affichecollectie van het Letterenhuis en maakt het melding van de andere activiteiten, zoals dit najaar de tentoonstelling On The Job For Victory, indrukwekkende Amerikaanse propaganda-affiches uit de Eerste Wereldoorlog.

Zuurvrij 28

In deze aflevering van Zuurvrij: de literaire nalatenschap van Hugo Claus, afrekenend gastschrijver Maud Vanhauwaert, veellezer Cordelia, het Nederlandse reclameaffiche. Friend abroad is de Hongaarse cultuurhistoricus en architect Pál Ligeti. Verder is er aandacht voor een vertoornde Marnix Gijsen en een debuterende Mireille Cottenjé, voor volkskundig pionier Alfons de Cock en kwakkelend romancier Emmanuel de Bom, voor jeugdschrijver Anthony Horowitz en voor de levenslange vriendschap tussen Eugène Yoors en Flor van Reeth.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief