capital-l
lower-h

Donderdagen van de Poëzie najaar 2020

Ook in 2020 trakteert Antwerpen Boekenstad u twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Piet Piryns polst naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.

NIEUW: De gesprekken vinden dit najaar plaats zonder publiek, maar worden in samenwerking met Behoud de Begeerte opgenomen en digitaal uitgezonden via www.antwerpenleest.be/streams 

Lies Van Gasse

15/10/20

Lies van Gasse (1983), is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef de bundels ‘Hetzelfde gedicht steeds weer’, ‘Brak de waterdrager’ en ‘’Wenteling. Van Gasse profileert zich ook met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze met de graphic poems ‘Sylvia’ en ‘Waterdicht’ (i.s.m. Peter Theunynck) en schreef ze met Annemarie Estor aan het multimediale epos ‘Hauser’.

Jens Meijen

19/11/20

Jens Meijen (1996) is doctoraatsonderzoeker aan de KU Leuven, journalist en recensent bij HUMO, redacteur bij Greenpeace en kernredacteur bij DW B. In 2016 werd hij de eerste Jonge Dichter des Vaderlands van België. In 2020 werd zijn debuutbundel ‘Xenomorf’ bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Meijen maakt deel uit van het nieuwe collectief ‘De  klimaatdichters’. In 2021 verschijnt zijn debuutroman ‘De Lichtjaren’.

Bibliotheek Permeke

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

  • 24/09/2020  Shari Van Goethem met "Tere stengels"

  • 22/10/2020  Nerkiz Sahin met "Er was mij niets gevraagd"

 

  • 26/11/2020  Anne Meerbergen met "Aanmoederen"

Meld je aan voor onze nieuwsbrief