capital-l
lower-h

Workshop: Inspiratie overal!

‘Inspiratie overal!’ is een workshop die jongeren 3de graad BSO en TSO aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van radiomaker Tom de Cock op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.

Door de coronamaatregelen is het museum tijdelijk gesloten, ook deze workshop kan daardoor niet meer doorgaan.

In het Letterenhuis bewaren we de archieven van schrijvers en dichters. We zijn ook een inspirerend museum dat de verhalen en de geschiedenis van de literatuur in Vlaanderen vertelt en toont. De ideale plek dus om ook zelf creatief en educatief aan de slag te gaan!

Tom de Cock

Tom de Cock, schrijver, dj, programmamaker en presentator is het hele schooljaar jullie en onze Ambassadeur van de Inspiratie. Hij zet de leerlingen aan het begin van de workshop met een filmpje vol tips en tricks op de goede weg. En na afloop stelt hij met een selectie van de gemaakte ‘topstukken’ van de jongeren een echte expo samen.

Tom de Cock  © VRT

Notitieboekje

De klassen die aan deze workshop deelnemen, krijgen voor het museumbezoek voor elke leerling een bijzonder notitieboekje toegestuurd. Vragen en citaten in dit schriftje leren de leerlingen hoe schrijvers naar de wereld (zouden kunnen) kijken en hoe ze zelf hun verbeelding kunnen gebruiken. In het Letterenhuis staan we dan verder stil bij wat schrijvers inspireert en gaan de jongeren zelf aan de slag. Wie weet schuilt er een schrijver of kunstenaar in hen en is dit de start van een nieuwe carrière!

Praktisch

  • derde graad TSO/BSO - Nederlands/PAV
  • duur workshop + bezoek: 2 uur
  • tarief: €90 (administratiekost inbegrepen)
  • maximum 20 leerlingen

Reserveren

Reserveer de workshop online

of 

Contacteer Experience Antwerp

 

Graag wat meer info? Stuur ons en mailtje: letterenhuis@antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief