capital-l
lower-h

De Zomerkaping

oproep residentieweek

Wil jij je woorden tot leven laten komen? TOTAAL zoekt woordkunstenaars en audiomakers die zich een week lang willen laten inspireren door Antwerpen. Ontmoet andere creatieve schrijvers en werk toe naar een hoorspel en een publicatie!

Residentieweek

Onder leiding van hoorspelmaker Ilse Cox en twee redacteuren van literair tijdschrift ZINK werken de residenten aan een hoorspel

De residentieweek loopt van 29 juli tot en met 3 augustus, onder andere in het Letterenhuis. Tijdens de week is er een masterclass van Maarten Inghels.

De verhalen worden geplaatst in een viertal maquettes van gebouwen of plekken uit Antwerpen en zijn tijdens Museumnacht Antwerpen (3 augustus) te beluisteren.

De gekozen plekken/gebouwen/ruimtes zullen bekende en minder bekende plaatsen uit Antwerpen zijn, waarbij er niet wordt gekozen voor een één op één vertaling, maar een verbeeldingsvolle interpretatie.

Waarmee meedoen?

“Voor mij is de Zomerkaping een snelkookpan voor jonge schrijvers. Een week bezig zijn met niets anders dan schrijven (zowel met mijn eigen teksten als die van anderen) heeft me verder vooruit geholpen dan ik ooit had kunnen denken. Om dan nog maar te zwijgen over de hilarische gesprekken over literatuur die we met de kapers onder elkaar voerden. 
Kennismaken met andere schrijvers is enorm belangrijk voor je eigen ontwikkeling, en de Zomerkaping is daar perfect voor!”  – Jens Meijen, Jonge Dichter des Vaderlands

Praktisch

  • voor woordkunstenaars en audiomakers tussen de 16 en 30 jaar 
  • residentieweek 29 juli tot en met 3 augustus
  • TOTAAL voorziet in coaching, maaltijden en masterclasses
  • Je werkt toe naar een publicatietraject in ZINK., met een presentatie op Museumnacht Antwerpen op zaterdag 3 augustus.
  • kosten: € 115
  • inschrijven: tot 17 juni via www.to-taal.be/projecten/zomerkaping

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief