capital-l
lower-h

Stukken van Schrijvers

Gastvrouw Cathérine Vandoorne gaat in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn.

Het Letterenhuis bezit een gigantische berg verhalen van iedereen die iets met literatuur te maken heeft. Schrijvers als Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Jef Geeraerts, maar ook minder bekende auteurs, uitgevers en illustratoren.

Die verhalen zitten veilig opgeborgen in het depot. Met Stukken van Schrijvers - de literaire talkshow van het Letterenhuis - komen ze naar buiten.

Gastvrouw Cathérine Vandoorne (één van de Madammen op Radio 2) gaat in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn. Afgewisseld met enkele muzikale interventies en een drankje achteraf: een perfect avondje uit!

Na een mooie start dit voorjaar, verwennen we je dit najaar opnieuw met 3 donderdagavonden 'Stukken van Schrijvers'. 

  • 19 september met Tom Lanoye, Anne Provoost, Peter van den Eede en Laura de Coninck
  • 24 oktober met Annelies Moons, Jurgen Delnaet, Jet Steinz en Carine Lampens
  • 28 november met Vitalski, Maud Vanhauwaert, Hannah Roels en Jeroen Kuypers

Sfeerfilmpje

Programma najaar
Sfeerbeelden
Stukken van Schrijvers 1
Tom Naegels over zijn eigen archief (en dat van anderen). Herman Brusselmans over Jan Emiel Daele. Tom van Bauwel leest Jeroen Brouwers. Els Snick over Joseph Roth. JackoBond zingt.
Herbeluister 'Stukken van Schrijvers'

Meld je aan voor onze nieuwsbrief