capital-l
lower-h

Boeken op Woensdag najaar 2020

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Literair journalist Dirk Leyman polst een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

NIEUW: De gesprekken vinden dit najaar plaats zonder publiek, maar worden in samenwerking met Behoud de Begeerte opgenomen en digitaal uitgezonden via www.antwerpenleest.be/streams 

Ingrid Vander Veken met ‘Wat overblijft’

21/9/20

Wat betekent het, een huis leeg te maken waarin je je halve leven hebt gewoond? Wat laat je achter en wat neem je mee? Wat waardeloos is, wordt kostbaar, en omgekeerd. Wat als het afscheid van je huis samenvalt met dat van dierbaren? Over dat onverwacht afscheid schreef Ingrid Vander Veken (1948) een hoogstpersoonlijk en aangrijpend boek.

Johan de Boose met ‘Dondersteen’

14/10/2020

Johan de Boose (1962) schrijft romans, non-fictie, gedichten en toneel. Hij is slavist en reist veelvuldig. De  Boose rijgt met ‘Dondersteen’ een nieuwe literaire parel aan zijn romansnoer ‘Vloekhout’, ‘Bloedgetuigen’ en ‘De poppespeler en de duivelin’. ‘Dondersteen’ trekt De Boose naar de VS om er zijn overleden vader een laatste saluut te brengen. Een portret en een melancholische ode aan verwantschap en herinnering.

Aleksandr Skorobogatov met ‘De wasbeer’

18/11/20

De Russisch-Belgische schrijver Aleksandr Skorobogatov (1963) werkt sinds de jaren negentig in Antwerpen. Zijn spraakmakende debuutroman ‘Sergeant Bertrand’ (1991) is uitgegroeid tot een klassieker en bereikte wereldwijd een miljoenenpubliek. Daarna verschenen de romans ‘Portret’ en ‘Cocaïne’. Zijn nieuwe roman beschrijft de lotgevallen van een sympathieke, naïeve wasbeer die door het leven wordt geplaagd. We volgen hem op een wonderlijke zoektocht naar zijn verdwenen geliefde.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief