capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Ontdek het archiefdepot

Depotgeheimen van het Letterenhuis | rondleiding

Depotgeheimen
Elke tweede zaterdag van de maand kunt u het archiefdepot bezoeken. Onder vakkundige begeleiding van een medewerker van het Letterenhuis krijgt u een heel speciale kijk in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.
In de kijker
cover zuurvrij 32
Zomeren met Zuurvrij! Onderhoudende archief- en literatuurverhalen in een vrolijk en kleurrijk jasje.
Gevel Letterenhuis - foto Luc Roymans
Het museumgedeelte van het Letterenhuis is tijdelijk gesloten omdat er nieuwe verlichting wordt geplaatst. De leeszaal blijft open.
zondag 27 augustus 2017 van 12:30 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Cultuurmarkt van Vlaanderen is feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen. In het Letterenhuis kan je helemaal gratis van klassieke muziek komen genieten.
Collectie
De Feesten van Angst en Pijn
Het Vlaamse topstukkendecreet beschermt zeldzame en onmisbare meesterwerken. Op de topstukkenlijst staan twee handschriften uit de collectie van het Letterenhuis.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief