capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Ontdek het archiefdepot

Depotgeheimen van het Letterenhuis | rondleiding

Depotgeheimen
Elke tweede zaterdag van de maand kunt u het archiefdepot bezoeken. Onder vakkundige begeleiding van een medewerker van het Letterenhuis krijgt u een heel speciale kijk in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.
In de kijker
Expo
zaterdag 17 maart 2018 tot zondag 01 juli 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Beleef Claus' niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten, die hij vaak zelf illustreerde. En vang een glimp op van de man achter de vele maskers.
foto: Bert Weis
Rondleiding door het archief
zaterdag 09 december 2017 van 11:00 tot 12:00
Individuele bezoekers
Een heel speciaal kijkje in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur
dinsdag 21 november 2017 tot zondag 31 december 2017 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Literair erfgoed kan mensen helpen om tijdens hun hersteltraject een eigen verhaal te vertellen of inspiratie en goesting te krijgen.
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief