capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Claus 2018
campagnebeeld 'Hugo Claus. Achter vele maskers'
Hugo Claus stierf op 19 maart 2008. Tien jaar na zijn overlijden herdenkt Het Letterenhuis, dat het Clausarchief bewaart en langdurige bruiklenen van de auteur in het bezit heeft, samen met vele partners deze literaire duizendpoot.
In de kijker
Hugo Claus in een vitrine van de permanente expo
Het Letterenhuis ontwikkelde een lessenpakket bij de expo 'Hugo Claus, Achter vele maskers': lessuggesties en een pakket om de expo mee te bezoeken.
donderdag 25 januari 2018 tot zondag 25 februari 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
OKAN-leerlingen maken kunstwerken voor Gedichtendag.
De Vlaamse Regering draagt het Stijn Streuvelsarchief over aan het Letterenhuis. We zorgen er ook voor dat Het Lijsternest, Streuvels' huis in Ingooigem, opengesteld blijft voor bezoekers.
woensdag 07 maart 2018 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Journalist Dirk Leyman in gesprek met Herman Brusselmans over zijn laatste boek 'Feest bij de familie Van de Velde'. Een vermenging van tragiek en het komieke, gevuld met wijsheden en inzichten en in de unieke stijl van Brusselmans.
donderdag 15 maart 2018 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Piet Piryns polst naar de favoriete dichters van Els Moors.
De wintereditie van 2017. Met veel Hugo Claus en met mooie verhalen over Van Ostaijen, Van Doesburg, Panamarenko & co, hofdame Lia Timmermans en Dirk Lauwaert!
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief