capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Letterenhuisfestival - een fotoverslag
Literair archief, levend erfgoed
Het eerste Letterenhuisfestival was een succes, een heerlijk ‘feest van woorden en verhalen’! Met een enthousiaste buurt en heel veel blije bezoekers, tevreden auteurs, performers en medewerkers. Aandacht voor literair archief (en wat je ermee kunt doen), kan ook zo!
In de kijker
Met het juninummer begint een nieuwe abonnementsperiode van Zuurvrij, het kleurrijke berichtenblad van het Letterenhuis.
Leeszaal Letterenhuis - foto Luc Roymans
maandag 15 mei 2017 tot vrijdag 23 juni 2017 van 08:30 tot 16:30
Individuele bezoekers
Kom tijdens de blokperiode in alle rust studeren in de leeszaal van het Letterenhuis.

Inspiratie overal! | Workshop in het Letterenhuis (kort)

Ish geeft inspiratie
Ish Ait Hamou, schrijver, choreograaf, verteller en programmamaker is het hele schooljaar jullie en onze Ambassadeur Inspiratie. Hij zet de leerlingen aan het begin van de workshop met een filmpje vol tips en tricks op de goede weg. En na afloop stelt hij met een selectie van de gemaakte ‘topstukken’ van de jongeren een echte expo samen.
Collectie
De Feesten van Angst en Pijn
Het Vlaamse topstukkendecreet beschermt zeldzame en onmisbare meesterwerken. Op de topstukkenlijst staan twee handschriften uit de collectie van het Letterenhuis.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief