capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Ontdek het archiefdepot

Depotgeheimen van het Letterenhuis | rondleiding

Depotgeheimen
Elke tweede zaterdag van de maand kunt u het archiefdepot bezoeken. Onder vakkundige begeleiding van een medewerker van het Letterenhuis krijgt u een heel speciale kijk in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.
In de kijker
Hugo Claus stierf op 19 maart 2008. Tien jaar na zijn overlijden herdenkt Het Letterenhuis, dat het Clausarchief bewaart en langdurige bruiklenen van de auteur in het bezit heeft, samen met vele partners deze literaire duizendpoot.
foto: Bert Weis
Rondleiding door het archief
Een heel speciaal kijkje in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur
dinsdag 21 november 2017 tot zondag 31 december 2017 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Literair erfgoed kan mensen helpen om tijdens hun hersteltraject een eigen verhaal te vertellen of inspiratie en goesting te krijgen.
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief