capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Museumnacht 2017
Een indrukwekkende zaterdagavond, een daverende nacht! In het Letterenhuis kan je tijdens Museumnacht terecht voor een nacht vol schrijfsters, van vroeger en nu.
In de kijker
cover zuurvrij 32
Zomeren met Zuurvrij! Onderhoudende archief- en literatuurverhalen in een vrolijk en kleurrijk jasje.
vrijdag 02 juni 2017 tot zaterdag 29 juli 2017 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Mini-expo door jongeren in het Letterenhuis
Met het juninummer begint een nieuwe abonnementsperiode van Zuurvrij, het kleurrijke berichtenblad van het Letterenhuis.
Collectie
De Feesten van Angst en Pijn
Het Vlaamse topstukkendecreet beschermt zeldzame en onmisbare meesterwerken. Op de topstukkenlijst staan twee handschriften uit de collectie van het Letterenhuis.
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief