capital-l
lower-h
  • Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Achter vele maskers met Piet Piryns
In de gesprekkenreeks 'Achter vele maskers' laat Piet Piryns vrienden en verwanten van Hugo Claus aan het woord over het leven en werk van de meester. Kees van Kooten & Jan Vanriet, Hilde van Mieghem, Els Dottermans & Marc Didden, Connie Palmen & Erwin Mortier vertellen.
In de kijker
Nele Hendrickx zal Leen van Dijck op 25 juni opvolgen als directeur van het Letterenhuis
Expo
zaterdag 17 maart 2018 tot zondag 01 juli 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Beleef Claus' niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten, die hij vaak zelf illustreerde. En vang een glimp op van de man achter de vele maskers.
We hebben genoten van de tweede editie van het Letterenhuisfestival. We hopen van jullie hetzelfde. Bekijk foto's van de dag of (her)bekijk ons programma in het auditorium.
Hugo Claus stierf op 19 maart 2008. Tien jaar na zijn overlijden herdenkt Het Letterenhuis, dat het Clausarchief bewaart en langdurige bruiklenen van de auteur in het bezit heeft, samen met vele partners deze literaire duizendpoot.
donderdag 14 juni 2018 - 20:00
Individuele bezoekers
In het kader van de tiende editie van het Felix Poetry Festival organiseren Antwerpen Boekenstad en het Letterenhuis een poëziehommage aan Hugo Claus.
De wintereditie van 2017. Met veel Hugo Claus en met mooie verhalen over Van Ostaijen, Van Doesburg, Panamarenko & co, hofdame Lia Timmermans en Dirk Lauwaert!
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief