capital-l
lower-h
  • tekening Kim Duchateau

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Literaire talkshow

Letterenhuis | Stukken van Schrijvers

Stukken van Schrijvers
De nieuwe literaire talkshow van het Letterenhuis! Gastvrouw Cathérine Vandoorne in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn. De eerste vier afleveringen zijn nu als podcast te beluisteren.
Activiteiten
Stukken van Schrijvers 1
donderdag 19 september 2019 van 20:00 tot 21:30
Individuele bezoekers
Laura de Coninck over het werk en archief van haar vader. Peter van den Eede over het archief van 30 jaar Cie De Koe. Tom Lanoye over schrijven en schrijvers. Anne Provoost over Stijn Streuvels, huis en werk en archief.
woensdag 04 september 2019 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Uw maandelijkse afspraak met een schrijver in het Letterenhuis.
donderdag 19 september 2019 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Uw maandelijkse afspraak met een dichter in het Letterenhuis
Nieuws
Zuurvrij 36
Zomeren met Zuurvrij! Bijzondere archief- en literatuurverhalen in een kleurrijk en vrolijk jasje.
Disks, cassettes en geheugenkaarten. Ongetwijfeld boordevol interessante of verrassende informatie. Wie helpt ons aan apparaten om deze in onbruik geraakte informatiedragers te kunnen 'lezen'?
archievendepot van het Letterenhuis
Zondag 9 juni is het Internationale Archievendag, een initiatief van de International Council on Archives (ICA). Archiefdiensten wereldwijd brengen de betekenis en het belang van archieven onder de aandacht.
Collectie
De collectie van het Letterenhuis groeit voortdurend. Benieuwd naar een aantal recente aanwinsten?
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief