capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Inspiratie overal!

Letterenhuis | Inspiratie overal! (workshop)

Exposeren jouw leerlingen straks in het Letterenhuis?
In de workshop 'Inspiratie overal!' moedigen het Letterenhuis en radiomaker Tom de Cock jongeren aan om hun eigen literaire en creatieve talent te ontdekken.
Activiteiten
foto Ferdinand Buyle
boekpresentatie
woensdag 24 oktober 2018 van 20:00 tot 22:00
Individuele bezoekers
Het Letterenhuis en uitgeverij Doorbraak nodigen u uit op de boekpresentatie van de biografie ‘René Victor 1897-1984. Strijder voor het Vlaamse rechtsleven’ van mr. Jan Verstraete.
zondag 28 oktober 2018 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Het concept 'gender' is niet meer weg te denken uit het maatschappelijke debat. Maar wat betekent het eigenlijk? Edith Cassiers en Ariane Bazan geven hun mening.
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.
Publicaties
Het zomernummer van 2018 is een vriendennummer geworden!
Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief