capital-l
lower-h
  • tekening Kim Duchateau

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Literaire talkshow

Letterenhuis | Stukken van Schrijvers

Stukken van Schrijvers
De nieuwe literaire talkshow van het Letterenhuis! Gastvrouw Cathérine Vandoorne in gesprek met schrijvers, acteurs en bijzondere bezoekers die geïnspireerd zijn geraakt door de verhalen die in het Letterenhuis te vinden zijn. De eerste vier afleveringen zijn nu als podcast te beluisteren.
Activiteiten
foto: Bert Weis
Een speciale kijk in de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.
Stukken van Schrijvers 1
donderdag 19 september 2019 van 20:00 tot 21:30
Individuele bezoekers
Laura de Coninck over het werk en archief van haar vader. Peter van den Eede over het archief van 30 jaar Cie De Koe. Tom Lanoye over schrijven en schrijvers. Anne Provoost over Stijn Streuvels, huis en werk en archief.
donderdag 19 september 2019 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Uw maandelijkse afspraak met een dichter in het Letterenhuis
woensdag 02 oktober 2019 van 12:30
Individuele bezoekers
Uw maandelijkse afspraak met een schrijver in het Letterenhuis.
Hilde Keteleer
boekpresentatie
zaterdag 21 september 2019 van 15:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Hilde Keteleer, Uitgeverij P en het Letterenhuis presenteren de nieuwe dichtbundel ‘Weg van de Tijd’ van Hilde Keteleer.
zondag 13 oktober 2019 - 11:00
Individuele bezoekers
Wat is beter? De Franse literatuur met Proust, Molière en Voltaire of de Amerikaanse literatuur met Roth, Ginsberg en Kerouac. Christophe Vekeman en Franc Schuerewegen gaan de strijd aan.
Nieuws
Cover STIJN!
STIJN! - een eenmalige uitgave ter gelegenheid van het overlijden van schrijver Stijn Streuvels (1871-1969) vijftig jaar geleden.
Zuurvrij 36
Zomeren met Zuurvrij! Bijzondere archief- en literatuurverhalen in een kleurrijk en vrolijk jasje.
Disks, cassettes en geheugenkaarten. Ongetwijfeld boordevol interessante of verrassende informatie. Wie helpt ons aan apparaten om deze in onbruik geraakte informatiedragers te kunnen 'lezen'?
Collectie
De collectie van het Letterenhuis groeit voortdurend. Benieuwd naar een aantal recente aanwinsten?
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief