capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
WORDt

WORDt 2018

De meest diverse spoken word avond
Dichters nemen het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars. Een divers programma vol vurige woordkunstenaars! Host Seckou nodigt uit.
Nieuws en activiteiten
‘Inspiratie overal!’ is een workshop die jongeren 3de graad BSO en TSO aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van radiomaker Tom de Cock op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.
We zijn op zoek naar een expert om het digitale literaire erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Heb jij een goede kennis van hardware- en besturingssystemen, volg je IT-ontwikkelingen op de voet en heb je een scherpe analytische blik?
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.
Publicaties
Het winternummer 2018 van Zacht Lawijd heeft weer heerlijke literair-historische verhalen!
Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief