capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Inspiratie overal!

Letterenhuis | Inspiratie overal! (workshop)

Exposeren jouw leerlingen straks in het Letterenhuis?
In de workshop 'Inspiratie overal!' moedigen het Letterenhuis en radiomaker Tom de Cock jongeren aan om hun eigen literaire en creatieve talent te ontdekken.
Activiteiten
Rachida Lamrabet
woensdag 10 oktober 2018 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Rachida Lamrabet over haar nieuwe roman 'Vertel het iemand'
Een blik op het aanbod en de projecten van musea, bibliotheken en archieven rond geestelijke gezondheid
vrijdag 05 oktober 2018 van 14:00 tot 20:00
Individuele bezoekers
Naar aanleiding van de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid zet het Letterenhuis op vrijdag 5 oktober de deuren open voor iedereen die het aanbod van erfgoedinstellingen voor psychisch kwetsbare mensen wil leren kennen. Een inspirerende middag en avond die wordt afgesloten door de jonge dichteres Moya de Feyter. Je kunt doorlopend langskomen!
woensdag 03 oktober 2018 - 19:00
Individuele bezoekers
Het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience krijgen de zorg toevertrouwd van enkele unieke archief- en boekencollecties van Stijn Streuvels. Om dit te vieren organiseren we samen een feestelijke avond.
Banner image
Strip Turnhout vzw is een onderzoek gestart naar het striperfgoed(beleid). Het Letterenhuis is een van de projectpartners. Een studiedag in Kazerne Dossin op 13 oktober verkent het strijdtoneel in stripland.
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.
Publicaties
Banner image
De nieuwe Zacht Lawijd is er! Een vriendennummer!
Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief