capital-l
lower-h

Collectie

Onze collectie kan worden geraadpleegd via de online databank Agrippa. Lees hieronder ook meer over wat onze leeszaal te bieden heeft, volg de lopende onderzoeken of vind informatie over de bruiklenen en de reproducties.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
De collectie van het Letterenhuis groeit voortdurend. Benieuwd naar een aantal recente aanwinsten?
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Interneringskamp Harderwijk
Na de val van Antwerpen kwamen 13.000 Belgische soldaten terecht in het Nederlandse interneringskamp van Harderwijk. Een van hen, Henri Picard, hield er een dagboek bij. Elke week publiceert het Letterenhuis een fragment uit dat dagboek.
Op zoek naar een scriptieonderwerp? De rijke en verscheiden archiefcollectie van het Letterenhuis biedt heel wat onderzoeksmogelijkheden.
Digitale reproducties bestellen van foto’s, documentatie en archiefmateriaal uit de collectie van het Letterenhuis.
Beelden collectie Letterenhuis
Musea of culturele organisaties kunnen documenten of kunstvoorwerpen in bruikleen krijgen voor tijdelijke tentoonstellingen.
Op locatie
Het Lijsternest
Streuvelshuis & schrijversresidentie
Het Lijsternest in Ingooigem is de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Kom Het Lijsternest en de heerlijke tuin ontdekken tussen 1 april en eind september!
foto Bart Huysmans en Michel Wuyts
Eind jaren twintig beschilderde kunstenaar Jozef Peeters alle muren en plafonds van zijn atelierflat. Een uniek kunstwerk was geboren. Stap in de tijdmachine en ervaar dit intact gebleven driedimensionale schilderij.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief