capital-l
lower-h

Archiefzorg

Zorg voor archief

Hoe moet je met je archief omgaan? Hoe kun je het het beste bewaren, kun je e-mails beter uitprinten? Een brochure en een toolbox helpen iedereen op weg.

Hoe bewaar ik mijn archief?

Hoe moet je met je archief omgaan? Hoe kun je het het beste bewaren, kun je e-mails beter uitprinten? Om een antwoord (of leidraad) te bieden op deze en andere vragen maakte het Letterenhuis een archiefbrochure. De brochure Zonder jurk niets om te doen opwaaien formuleert een antwoord op vragen als wat literair archief is en waarom het bewaard moet worden, en geeft vooral praktische tips - voor schrijvers en verzamelaars en voor iedereen die literair archief bewaart.

Bekijk hier de brochure online

Bestel de gratis brochure bij het Letterenhuis, telefonisch (03 222 93 20) of per e-mail: letterenhuis@stad.antwerpen.be

Meer tips?

Raadpleeg de website Tracks voor een handige toolbox met richtlijnen, tips en praktijkvoorbeelden over de omgang met archief. De toolbox is het resultaat van het project ‘erfgoedzorg in de kunstensector’, uitgevoerd door Packed vzw, expertisecentrum digitaal erfgoed (o.a. ook in samenwerking met het Letterenhuis).

Packed organiseert ook ontmoetingsmomenten en workshops waar ervaringen tussen culturele organisaties, kunstenaars, theatermakers en schrijvers worden gewisseld.

Advies op maat

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u hierover vragen of opmerkingen hebt. Desgewenst komen we langs om gericht advies te geven over (digitale) ordening en klassering van uw documenten.

Archief overdragen

U kunt natuurlijk ook steeds archief aan het Letterenhuis overdragen. Onze medewerkers acquisitie helpen u graag verder:
Marc Somers, marc.somers@stad.antwerpen.be, tel. 03 222 93 27
Jan Stuyck, jan.stuyck@stad.antwerpen.be, tel. 03 222 93 33

Meld je aan voor onze nieuwsbrief