capital-l
lower-h

Wandeling door Van Ostaijens Bezette Stad

Paul van Ostaijen wandeling

Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijen, tussen zijn geboortehuis in de Lange Leemstraat en het Letterenhuis.

Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijens Bezette Stad en laat je gidsen door zijn biograaf Matthijs de Ridder. Je houdt halt bij de plaatsen die belangrijk waren in het leven van de dichter en op plekken waar sleutelpassages uit zijn meesterwerk zich hebben afgespeeld. In het Letterenhuis trakteren we je op een voorstelling van artiesten die Bezette Stad vertaalden naar de Besmette Stad waarin we vandaag leven. Met hetzelfde ticket kun je ook de expo Bezette Stad 100! in het Letterenhuis bezoeken.

De wandeling is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Paul van Ostaijengenootschap, in samenwerking met het Letterenhuis en loopt tussen het geboortehuis van Paul van Ostaijen en het Letterenhuis, via de uitgangsbuurt en het havenkwartier.

Er zijn wandelingen op  8 en 22 mei, 5, 6, 19 en 20 juni. Deze zijn helaas al geheel uitverkocht. Niet getreurd. Je kan de wandeling ook op eigen houtje doen met de Erfgoedapp.

Bijlage bij Knack: Paul van Ostaijen-wandeling in Antwerpen

Deze wandeling sluit aan bij het project 'Besmette Stad' van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en werd gemaakt met de Culturele Activiteitenpremie van Vlaanderen.

 

Van Ostaijen leeft label

 

Antwerpen ademt dit jaar Paul van Ostaijen.
Vind het uitgebreide programma op www.vanostaijenleeft.be.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief