capital-l
lower-h

Plan uw bezoek

Alles wat u moet weten om uw bezoek aan het Letterenhuis goed voor te bereiden en er alles uit te halen.

BELANGRIJK: Wegens maatregelen coronavirus is het Letterenhuis gesloten tot 5 april

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het Letterenhuis dicht tot en met 5 april 2020. Alle evenementen en lezingen in het Letterenhuis worden geannuleerd tot eind april. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht. We informeren binnenkort over de geplande evenementen.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

+++

Map
Hier vindt u alle praktische informatie in verband met locatie, ticketverkoop, formules, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum.
foto Michel Detobel / Stad Antwerpen
Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Er zijn pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs én voor NT2-opleidingen.
Martha van Coppenolle
Studenten kunnen onze collectie raadplegen in de leeszaal. Ben je op zoek naar een scriptieonderwerp, dan helpen we je graag.
Kamiel Top
Onderzoekers kunnen de collectie van het Letterenhuis raadplegen.
Om naar uit te kijken
Fietsaffiches uit de belle époque
zaterdag 28 maart 2020 tot zondag 30 augustus 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
UITGESTELD - Eind 19de eeuw is de fiets een ware rage. Met de expo Velodroom toont het Letterenhuis 57 fietsaffiches uit eigen collectie, die alleen al door hun formaat en kwaliteit adembenemend zijn.
Op locatie
Het Lijsternest
Streuvelshuis & schrijversresidentie
Het Lijsternest in Ingooigem is de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Kom Het Lijsternest en de heerlijke tuin ontdekken tussen 1 april en eind september!
foto Bart Huysmans en Michel Wuyts
Eind jaren twintig beschilderde kunstenaar Jozef Peeters alle muren en plafonds van zijn atelierflat. Een uniek kunstwerk was geboren. Stap in de tijdmachine en ervaar dit intact gebleven driedimensionale schilderij.
Populair
foto Christophe Lambrechts/Letterenhuis
De rondleidingen in het Letterenhuis worden verzorgd door een klein maar enthousiast team museumgidsen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief