capital-l
lower-h

Vers geplakt

Een stadswandeling in de Antwerp Museum App

In de ATV-reeks 'Vers geplakt' ging stadsdichter Maud Vanhauwaert op zoek naar sporen van tien overleden dichters in Antwerpen. Loop in de voetsporen van Maud door de stad en kom langs plekken in de stad die belangrijk waren voor deze tien dichters.

Tien weken lang namen tien Antwerpse dichters Maud Vanhauwaert op sleeptouw door de stad. Maud plukte verzen uit hun gedichten en plakte ze in de stad. Met die versregels maakte ze ook een nieuw stadsgedicht. Een affiche van dat gedicht, Vers geplakt, kan je gratis in het Letterenhuis komen ophalen.

stadsgedicht Maud Vanhauwaert, vormgegeven door Jelle Jespers

10 grote Antwerpse dichters

Voor elke aflevering dook Maud het depot van het Letterenhuis in en ging ze op zoek naar het werk van grote Antwerpse dichters zoals Alice Nahon, Willem Elsschot, Hendrik Consceince en Paul van Ostaijen. Met hun verzen trok ze op poëtische citytrip door Antwerpen. Hoe komen de verzen van dode dichters binnen bij springlevende Antwerpenaren? Je ontdekt het in de Vers Geplakt tour op de Antwerp Museum App.

Deze tour gidst je langs plekken in de stad die van betekenis zijn geweest voor deze dichters.

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App is

  • gratis
  • voor Android en iOS
  • voor smartphone en tablet

Naast de tour Vers Geplakt vind je er nog veel meer rondleidingen in de musea en tours in de stad.

Download hier de Antwerp Museum App. (iOS | Android)

Afleveringen

 

'Vers geplakt’ is een initiatief van stadsdichter Maud Vanhauwaert en is een coproductie tussen ATV, Antwerpen Boekenstad en het Letterenhuis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief